2e Kerstdag 2013

doorgaan

Na 3 uurtjes te hebben mogen slapen mocht ik weer opstaan met licht hoofdpijn.

Vanochtend is mijn dochter met gezelschap vertrokken naar een warm oord.
Hopelijk vindt zij daar een beetje haar rust daar ik het haar niet echt makkelijk maak met mijn shit.

Aan de andere kant behoort zij toe aan de generatie die per uur leeft. Een generatie die het geen flikker interesseert wat erom hen heen gebeurt noch wat de gevolgen zijn van wat er thans op sociaal en economisch gebied aan de hand is. HUN EIGEN TOEKOMST .. maar nee hoor het interesseert ze echt niet.

Er staat vandaag iets op mijn agenda en zal mezelf een enorme schop onder mijn reet moeten geven om naar die afspraak toe te gaan. Zo zal ik mezelf ook moeten bewegen om het een en ander in huis te ondernemen.

Als ik naar de tijdlijn in mijn twitter kijk dan begint het van vooraf aan .. een en al geklaag. Ook ik draag mijn steentje bij omdat je een ieder wilt waarschuwen voor wat er in Nederland en/of de wereld gaande is. Steeds meer wil ik erop los slaan en steeds meer krijg ik de pest aan grote groepen mensen.

Mensen weten het wel maar doen er weinig mee. Men durft niet in beweging te komen .. allemaal bang om gekort te worden op hun uitkering, ontslag te krijgen, getraineerd te worden door die corrupte overheid, dakloos te geraken of in een cel te belanden. Laatstgenoemde vond ik eigenlijk lachwekkend gelet op het feit dat velen denken dat een gevangenis een hotel is. Maar als er actie moet worden ondernomen is men ineens bang voor die cel.

Natuurlijk heeft een arrestatie gevolgen … maar niets doen heeft veel grotere gevolgen! De tijd van demonstraties (met vergunning) is voorbij net zoals het gentlemen overleg! Ze luisteren niet, vreten de boel uit, hitsen culturen tegen elkaar op, misbruiken hun macht, lachen zich rot en laten zichzelf tot in het absurde bedienen. JSF’jes, dienstauto’s, bonussen, weigering om op te stappen etc.

Waarom laat iedereen zijn/haar geld op de bank storten?
Waarom laat iedereen zijn/haar spaargeld op de bank staan?

HAAL HET ERAF .. LAAT DIE BANKEN MAAR OMPLEUREN .. HET IS JOUW GELD .. JIJ BEN DE KLANT en behoort als zodanig behandeld te worden. Het is een groot instituut geworden die met 1 druk op de knop iedereen platzak maakt. Een instituut die nauw samenwerkt met de overheid die op haar beurt alles maar dan ook alles controleert. Een instituut die geld laat verdwijnen!

Bij mij staat er 0,0 euro op de bank .. en dat zal zo blijven!

Wat het meest aan mij vreet is het maatschappelijk sociale verval .. de saamhorigheid is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een aangezwengelde angstcultuur.  We hebben onszelf laten overspoelen door een stel narcistische kleuters! We benutten de weinige rechten die wij nog hebben nauwelijks of niet. Onze rechtstaat is uitgehold! Overheidsinstanties, banken en multinationals schrijven hun eigen beleid (huisregels, wetten) die “onterecht” te pas en te onpas worden toegepast op de burgers. De weegschaal van rechten & ( thans voornamelijk onterechte) plichten is totaal doorgeslagen. Sterker nog gebroken. We laten het allemaal zelf gebeuren!

Ja, de teleurstelling in mijn medemens is groot, zeer groot!